Tiedote koskien MTB-Enduron kilpailukautta 2022

Extreme Bike Association (EBA ry) ja lajin tapahtumajärjestäjät MTB-Enduro Series Finland ja Funduro Cup ovat keskustelleet kauden 2022 kilpailutoiminnasta koronarajoitusten alaisuudessa. Pyrimme siihen, että vallitsevasta tilanteesta huolimatta molemmat kilpailusarjat voitaisiin järjestää. Koronatilanne elää ja kunkin kilpailutapahtuman osalta tullaan toimimaan voimassa olevan AVI:n linjauksen mukaisesti.

Olemme päättäneet, että kauden 2022 maastopyöräenduron SM-sarjassa ja Funduro Cupissa vaaditaan lajiliiton (Extreme Bike Association ry) kilpailulisenssi kilpailuihin osallistumiseksi. Kilpailulisenssi sisältyy EBA ry:n jäsenmaksuun. Tämä ei koske TalviFunduroKunkkua.

Jäsenmaksu kilpailulisenssillä on 15 euroa kaudella 2022 ja se on maksettava ennen sitä kilpailua, johon olet osallistumassa. Kilpailuilmoittautumisessa vaadittava jäsennumero on sähköpostiisi tuleva PDF-lipun lippunumero, muotoa ”12ABCDE”. Huom. ei tilausnumero. Säilytä PDF koko kauden ajan, jos sinun tarvitsee todistaa jäsenyytesi esim. kilpailupaikalla kisatoimistossa. Voit maksaa jäsenmaksun tästä.

Kilpailulisenssi pitää sisällään oikeuden osallistua EBA ry:n alaisiin kilpailuihin. Lisenssi ei sisällä muita etuja tai vakuutuksia, eikä se oikeuta osallistumaan Suomen Pyöräilyn alaisiin kilpailuihin.

Jäsenmaksujen tuotto tullaan ohjaamaan Endurojunnut-, Enduroakatemia ja muun valmennustoiminnan lisäksi  koronaturvallisuuteen liittyviin tekijöihin MTB-Endurokilpailuissa ja kilpailujen valvontaan

Päätös pohjaa aluehallintovirastojen yleiseen linjaukseen siitä, että:

“Yleisötilaisuuksia eivät ole lajiliittojen alaiset viralliset ottelut ja kilpailut, joihin osallistuminen edellyttää lähtökohtaisesti urheilijalisenssiä. Edellytyksenä on myös, ettei paikalla ole yleisöä. Harjoitusottelut eivät myöskään ole yleisötilaisuuksia, jos niissä ei ole yleisöä.”Aluehallintovirasto, usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta

Kaikissa EBA ry:n alaisissa tilaisuuksissa suositellaan vahvasti noudattamaan OKM:n ja THL:n antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Tiedote on laadittu 17.1.2022 voimassa olevien Valtioneuvoston ja AVI:n ohjeistusten perusteella.

Extreme Bike Association ry / Pj. Anne Luukkonen
MTB-Enduro Series Finland / Sauli Hjerppe
Funduro Cup / Sini Nurmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *