Enduro-akatemia

Enduro-akatemia on uusi valmennusryhmä, joka on tarkoitettu nuorille MTB-Enduro- ja DH-kuskeille, jotka haluavat kehittyä lajissa aina kansainväliselle tasolle asti.

Akatemia-valmennus tarjoaa mahdollisuuden tavoitteelliseen maastopyöräenduron harjoittelun nuorille kuskeille. Ryhmä on suunnattu 14-21-vuotiaille ja on osallistujien on oltava nuoresta iästään huolimatta kokeneita kuljettajia sekä motivoituneita omatoimiseen harjoitteluun. Ryhmän koko rajataan toistaiseksi 8 jäseneen ohjauksen ja valmennuksen laadun varmistamiseksi.

Ryhmään haetaan avoimella hakemuksella (ohjeet jäljempänä). Toiminta käynnistyy joulukuussa 2020 ja jatkuu toukokuuhun 2021. Kilpakauden aikaisesta toiminnasta tehdään linjaus myöhempänä ajankohtana.

(lataa sisältö PDF:nä)

Valmennuksen sisältö

Enduro-akatemia tarjoaa tukea motivoituneille ja tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneille nuorille kuljettajille seuraavin tavoin:

  • Ajotekniikkaharjoitukset 1-2 kertaa kuussa, vuodenajasta ja kauden vaiheesta riippuen. Kesto n. 3-4 h / kerta
  • Fysiikkaharjoitukset 1-2 kertaa kuussa, vuodenajasta riippuen.
  • Harjoitusohjelma, jota toteutetaan omatoimisesti yhteisten harjoituskertojen välissä.
  • Tiiviin ja hyvällä yhteishengellä varustetun ryhmän, joka tarjoaa kehitysalustan useaksi vuodeksi eteenpäin.
  • Säännöllinen yhteydenpito valmentajiin.

Toiminta ja harjoitukset keskittyvät pääasiassa PK-seudulle. Harjoitusten tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan/sovitaan osallistujien kesken. Fysiikkaharjoitukset pidetään OP Centerillä Pasilassa, osoitteessa Pasilankatu 10.

Osallistumisen hinta on noin 100 €/kk. Tarkka hinta ilmoitetaan myöhemmin ryhmäkoon varmistuessa.

Valmentajat

Jukka Mäennenä,
vastuu- ja fysiikkavalmentaja

Jukka Mäennenä on BMX- ja maastopyöräilyn harrastaja yli 15-vuoden kokemuksella. Päätyönään hän tekee fysiikkavalmennusta ja kouluttaa liikunta-alan ammattilaisia PT-Akatemiassa. Lisäksi hän kirjoittaa freelancerina pyöräilyyn liittyvistä aiheista Fillari-lehteen ja Tekniikan Maailmaan. Jukka on kirjoittanut keväällä 2018 ilmestyneen Maastopyöräkirjan ja syksyllä 2019 julkaistun Voimaharjoittelu – teoriasta parhaisiin käytäntöihin -teoksen.

jukka.maennena (at) gmail.com
040 5147531
@jukka4130
www.super-sets.com | www.4130.fi

Tuukka Westerholm, ajovalmentaja

Tuukka Westerholm on juuri 18 vuotta täyttänyt SM-tason DH- ja MTB-Enduro-kuljettaja. Kaudella 2019 Tuukka voitti alle 21-vuotiaiden maastopyöräendurosarjan Suomen mestaruuden ja kaudella 2020 hänen oli tarkoituksena edustaa Suomea alamäkipyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuissa, mutta vuosi meni loukkaantumisista toipuessa. Pyöräilyn kanssa hän käy kovaa tahtia koulua Hyvinkään Sveitsin lukiossa huippu-urheiluvalmennuksessa.

@tuukkawe | 0400 576969

Hakeminen

Akatemia-valmennukseen valitaan 6-8 osallistujaa hakemusten perusteella. Avoimet hakemukset tulee toimittaa 1.12.2020 mennessä sähköpostiosoitteeseen: info (at) mtb-enduro.fi

Lisätiedot

Enduro-akatemia on EBA ry:n alaista toimintaa ja jatkoa jo useamman kauden toimineelle Endurojunnut-valmennukselle.

Lisätietoja Enduro-akatemia-valmennuksesta antaa EBAn junioritoimintavastaava Sami Maukonen, 040 5089766 tai akatemia-valmentajat Jukka Mäennenä ja Tuukka Westerholm.